Bünyemizdeki Okullar

• Anadolu Meslek Programı
  • Mesleki Açık Öğretim  Lisesi

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI

Ortaokul üzerinde öğretim veren ve sınavla öğrenci alan Anadolu Teknik Programında öğretim süresi; 4 yıldır. Bu okullarda ilgili bölüme ait meslek dersleri ile birlikte bütün orta öğretim kurumlarında ortak olan zorunlu genel bilgi derslerinin tamamı okutulmaktadır. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda seçenekleri ile öğrenciler, öğrenimleri süresince kazandıkları meslekî bilgi ve beceri ile hayatta iş alanlarına ve yüksek öğrenime hazırlanma imkânına sahip bulunmaktadırlar.

Anadolu Teknik Programında; Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı  bulunmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimize "Anadolu Teknik Programı diploması" ve Mesleklerinde "İşyeri Açma Belgesi" verilmektedir.

ANADOLU MESLEK PROGRAMI

Ortaokul üzerinde öğrenim veren Anadolu Meslek Programlarının öğrenim süresi 4 yıldır. Bu okullarda ilgili bölüme ait meslek dersleri ile birlikte bütün ortaöğretim kurumlarında ortak olarak okutulan zorunlu genel bilgi dersleri okutulmaktadır. Bu okullarda öğrencilere çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyon verilmek sureti ile öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır.

Anadolu Meslek Programında;  Elektrik-Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi alanları bulunmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimize " Anadolu Meslek Programı diploması" ve Mesleklerinde "İşyeri Açma Belgesi" verilmektedir.

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

Mesleki Açık Öğretim  Lisemizde; Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanları bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİYE  ;   maol.meb.gov.tr    adresinden ulaşabilirsiniz.

Yayın: 07.10.2013 - Güncelleme: 28.06.2021 22:53 - Görüntülenme: 6376