REHBERLİK SERVİSİMİZ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Nedir?

Bireyin kendini anlaması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlayabilmesi, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, potansiyelini kendine en uygun düzeyde geliştirmesi için uzman kişilerce bireye verilen psikolojik yardımdır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri amacına göre; eğitsel rehberlik, kişisel rehberlik ve mesleki rehberlik olarak üçe ayrılır.

Eğitsel Rehberlik çalışmalar; verimli ders çalışma teknikleri, ders çalışma programı, başarı durumu, öğrenme sorunları, sınav kaygısı, motivasyon konularından oluşur.

Kişisel Rehberlik çalışmaları; sağlık, duygusal, sosyal, arkadaş, aile, maddi sorunlar ile okul sorunlarını içerir.

Mesleki Rehberlik; bireyin kendini tanıması, alan ve meslek seçimi, sınav sistemlerini tanıma konuları üzerinde durur.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin İlkeleri:

1-Gizlilik

2-Gönüllülük

3-Saygı

4-Tüm öğrencilere yöneliktir

5-Çift taraflı İletişim

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Ne DEĞİLDİR.

1-Tek yönlü değildir.

2-Disiplini sağlayıcı değildir.

3-Sadece sorunlu öğrenciler için değildir.

4-Öğrencinin yerine problemleri çözmek değildir.

5-Sihirli bir güce sahip değildir.

6-Bireyin yerine karar vermez.

Yayın: 20.07.2013 - Güncelleme: 09.03.2023 23:08 - Görüntülenme: 4297