Tarihçemiz

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın olurları ile geçici kabul yapılarak 11 Nisan 1994 tarihinde açılmıştır.

1994-1995 öğretim yılına kendi ana binasının inşaat durumu tamamlandığından fiili işgal tutanağı ile Elektrik-Elektronik Atölyesi'nde 134 (Yüz otuz dört) öğrenci ve 7(yedi) öğretmen ile öğretime başlamıştır.

Okulun inşaatının tamamlanması ve geçici kabulünün yapılması neticesinde 1995-1996 öğretim yılının başladığı 11 Eylül 1995 tarihinde dershane binasına taşınmıştır.

1995-1996 öğretim yılında Elektrik Bölümü'ne ek olarak Elektronik ve Motor bölümleri açılarak okulumuzun bölüm sayısı 3 (üç)´e çıkarılmıştır.

1996-1997 Endüstri Meslek Lisesi'ne Yapı Ressamlığı bölümü ilave edilmiştir ve bölüm sayısı 4(dört) ´e çıkarılmıştır.

Aynı öğretim yılı okulumuzda Elektrik Bölümü'ne Anadolu Teknik Lisesi ve Teknik Lise ilave edilerek ismi Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olmuştur.

1999-2000 Öğretim Yılında okulumuzdaki bölümlere Kimya Bölümü de ilave edilerek Endüstri Meslek Lisesi bölüm sayısı 5 (beş) ´e çıkarılmıştır.

2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında yeni yapılandırmalar çerçevesinde okulumuzun adı da değişerek Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adını almış, mevcut bölümlerimiz içerisinde bazı bölümlerimiz birleştirilerek aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

•           ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

•           MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

•           İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI      KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI

2008-2009 Öğretim Yılında Anadolu Teknik Lisemize BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI da ilave olmuş ve Anadolu Teknik Lise bölüm sayımız da ikiye yükselmiştir.

01.05.2014 tarihinde 2014/8 sayılı genelge gereğince Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ile okulumuzun adı Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak güncellenmiştir.

Okulumuzda okutulan program ve alanlar şöyledir;

•           Anadolu Meslek Programı

-      Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

-      Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

-      İnşaat Teknolojisi Alanı

-      Kimya Teknolojisi Alanı

-      Bilişim Teknolojileri Alanı

•           Anadolu Teknik Programı

- Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

•           Mesleki Açık Öğretim Lisesi

-      Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

-      Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

•           Diploma Telafi Programı

- Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı

Okulumuz Covid19 salgını sürecinde yaptığı çalışmalar neticesinde 24.07.2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye'deki 50 ARGE Merkezinden biri olmuş ve 19.02.2021 tarihi itibariyle Proje Okulu olarak eğitim öğretim vermeye başlamıştır.

Yayın: 19.12.2012 - Güncelleme: 13.02.2023 23:26 - Görüntülenme: 4424