T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Otomotiv Boya Dalı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI

         Okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ülkemiz ekonomisinin lokomotif konumunda bulunan otomotiv sektörüne, gelişime açık kalifiye eleman yetiştirmek amacı ile 1994 yılında kurulmuştur. Gelişen yıllar içerisinde 2001 Yılında Ford Otosan Eğitim Atölyesi protokolü, boya teknolojisinde yetişmiş kalifiye gücüne ihtiyacın artması sonucu 2015 Eğitim yılında Anadolu Isuzu Boya Teknolojileri atölyesinin kurulumu ile ilgili protokol imzalanmıştır. 2016vyılında Doğuş Otomotiv Volkswagen atölyesi, 2019 yılında Çetur Motosiklet atölyesi kurulmuştur.

 

      Okulumuza kayıtlı olan öğrencilerimiz 9.sınıf sonunda meslek alanı olarak Motorlu Araçlar Teknolojisi alanını seçen öğrencilerimiz, 3 eğitim yılı süresince teorik eğitimin yanında, yeterli materyal ve eğitim deney setleri ile teknik öğretmenler rehberliğinde teknolojik bilgi düzeylerini arttırarak, araştırma geliştirme çalışmaları yapmakta ve el becerilerini kazanmaktadır.

      10.sınıf temel motor, temel mekanik eğitimleri tecrübeli, mesleğinde başarılı eğitimcilerce uygulamalı olarak kazan maktadırlar.

      Öğrencilerimiz temel eğitimlerini atölyede bulunan dersliklerde uygulama yaparak almaktadır. Öğrencilerimiz teorik eğitimlerini atölye ortamında uygulama fırsatı bulamaktadır. Bölümümüz bünyesinde atölyeler günümüz modern eğitim atölyeleri üzerine güzel birer örnektir.

     11.sınıfta dal seçimlerini '' Otomotiv Boya Uygulamaları'' olarak yapan öğrencilerimiz bu atölyede eğitimlerini sürdürüp 12.sınıfta staj çalışmalarını Anadolu Isuzu Otomotiv Gebze Fabrikasında ve Çeşitli otomotiv boya firmalarında yapabilmektedir.

Otomotiv Boya Dali

    Öğrencilerimiz, boya dalı atölyesinde teorik olarak aldıkları boya eğitimi ve iş güvenliği eğitimlerini boya dalı öğretmenleri eşliğinde uygulama imkanı bulmaktadır. Burada yaptıkları uygulama ile el pratiğini ve bilgilerini geliştirerek sektördeki iş gücüne hazır hale gelmektedirler. Çeşitli parça ve ekipmanlar üzerinde yaptıkları boya uygulamaları ile işini en doğru şekilde yapacak eğitimli birer kalifiye iş gücü oluşturulmaktadır.

    12. sınıfta olan boya öğrencilerimiz otomotiv sektöründe boya atölyesi, yedek parça ve boya fabrikaları gibi çeşitli iş firmalarında stajlarını uygulamalı olarak yerinde yaparak eğitimlerini tamamlamaktadır.

Dal Dersleri  =

     10.sınıflar :

 Otomotiv Temel Boya Atölyesi (10 saat)

 Otomotiv Boya Teknolojisi (2 saat)

Otomotiv Teknik Resmi (2 saat)

     11.sınıflar :

Otomotiv Boya Atölyesi  (10 saat)

Araçlarda Hidrolik ve Pnömatik Sistemler (2 saat)

Otomotiv Boya Renk Uygulamaları (2 saat)

Otomotiv Meslek Resmi (3 saat)

Okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Tanıtım Röportajı İçin TIKLAYIN

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.07.2021 - Güncelleme: 04.07.2021 02:45 - Görüntülenme: 547
  Beğen | 0  kişi beğendi